BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

#vakáció #európa #szuvenír

#europaiszuvenir

Európa-szerte szeptember eleje egyben az iskolakezdés ideje is. Kinek öröm, kinek bánat ez, nézőpont és (iskolai) élettapasztalat, valamint a betöltött szerepkör kérdése az, miként készülnek az érintettek évről évre az első iskolanapra. Kisiskolásoknak, szülőknek izgalommal teli időszak ez, pedagógusoknak, tanítóknak és tanároknak többnyire a munkakezdésről szól a szeptember eleje, míg a diákság zöme bánatosan vagy izgalommal, élményekkel telítve készül újra benépesíteni az osztálytermeket. Az Európa-sarok is visszatér, kéthetente jelentkezünk ebben a tanévben is a diákoknak (és nem csupán) hasznos, számukra érthetően tálalt Európai Uniós témákkal.

Szeptemberi első tájékoztatónk témáját ti, a vakációból visszatért diákok szolgáltatják. Bizonyára kihasználtátok a nyarat, vakációztatok itthon vagy külföldön, kikapcsolódtatok családdal vagy barátokkal valamelyik európai országban. Jártatokban, keltetekben a rengeteg élmény mellett bizonyosan kisajándékokat, az elmaradhatatlan szuveníreket is begyűjtöttétek, hiszen turistaként mindannyian ismerjük a megfelelő ajándék megtalálásának távolról sem könnyű programját. Ilyenkor felkutatjuk a lehető legtöbb eldugott ajándékboltot, lehetőségekhez mérten a pénzt sem kímélve annak érdekében, hogy a lehető legautentikusabb aprósággal vagy finomsággal térhessünk haza, az otthon maradottak (reméljük) legnagyobb örömére. Valljuk be, nem egyszerű ez a hajsza: az ajándékboltok bizony tele vannak bóvlikkal, helyben készült, az adott vidékre, látványosságra jellemző szuvenírt nehéz találni.
De megéri az erőfeszítés, hiszen legalább így kedveskedjünk azoknak, akik nem voltak elég szerencsések ahhoz, hogy velünk tartsanak, nemde?
A Hargita Megyei Europe Direct Központ és az Udvarhelyi Fiatal Fórum egy képgyűjteményt szeretne készíteni azokkal a legkedvesebb és legérdekesebb kisajándékokkal (szuvenírekkel), amelyeket a nyár folyamán gyűjtöttetek. Fotózzátok le ezeket, küldjétek el az edo@uff.ro címre, írjátok a fotó mellé a neveteket, a helyszínt, ahonnan származik és küldjétek el nekünk. Mi az UFF és az Europe Direct Facebook-oldalain #europaiszuvenir címmel ezeket közzétesszük, sőt, díjazzuk is – alkalomhoz illően, ha már szuvenírről van szó – egy-egy UFF-os és Diáknapos hűtőmágnessel.

ÍRJ HOZZÁSZÓLÁST

Kérünk légy udvarias, nagyra értékeljük! Az e-mail címedet bizalmasan kezeljük. A hozzászóláshoz kérünk töltsd ki a szükséges mezőket.